Flera nya uppdrag åt Schaktmiljö

2016-08-19

Ortogonal har inlett ett samarbete med Schaktmiljö AB. Vi deltar i flera spännande projekt, nya bostadshus ska byggas på flera platser runt Stockholm.

Bild på Twin House i Djursholm, Ortogonal geodesi.

Twin House i Djursholm. Bild: SSM Fastigheter

Schaktmiljö är baserade i Järfälla, har ett 20-tal medarbetare och är inriktade på markarbeten. Ortogonals utsättare Andreas Lycke arbetar nu heltid åt företaget som inhyrd konsult.

— Jag har hand om tre olika jobb och arbetar från Schaktmiljös olika platskontor, berättar han.

Bild från nyproduktion av hus i Tollare, Ortogonal geodesi.I Tollare i Nacka kommun byggs ett nytt bostadsområde vid Lännerstasundets strand. Det stora projektet omfattar omkring 1.000 bostäder, lekplats, vårdhem, förskola, båtplatser och en pontonbro från fastlandet till Mårtens Holme.

— Det är ett gigantiskt område och ett av de största byggprojekten i Nacka, med flera olika byggherrar. Det ska bli spännande att se området växa fram. De boende kommer att få en fin utsikt över vattnet, säger Andreas.

Schaktmiljö har anlitats för en del av markentreprenaden, och Ortogonal står för utsättning och inmätning. Andreas sätter bland annat ut gräsmattor, kantsten, träd, parkeringsplatser, stödmurar och lyktstolpar.

Ett annat projekt är "Twin House" i Djursholm. Två hus med bostadsrätter åt studenter har börjat byggas. Sammanlagt blir det 30 lägenheter.

— Jag sätter ut balkar, baslinjer och brunnar och mäter in marklagda rör, berättar Andreas.

Det tredje projektet är kvarteret Fanfaren i Ursvik. Ett nytt hus med 59 bostadsrätter håller på att uppföras, hittills är stommen klar. Ortogonal ska hjälpa till med finplaneringen av innergården och sätta ut lekplats, bänkar, träd, gångstråk, utegym, med mera.

Bild på kvarteret Fanfaren, Ortogonal geodesi.

Kv Fanfaren i Ursvik. Bild: HSB


ShareThis