5 Hus i Tollare delvis klart

2016-12-09

Nu har de första boende flyttat in i 5 Hus i Tollare Strand. Ortogonal arbetar på högtryck med projektet.

Bild på byggnationen av 5 Hus i Tollare, Ortogonal geodesi.

Tollare Strand är ett nytt bostadsområde som byggs i Nacka kommun. När allt är klart ska omkring 1.000 bostäder stå färdiga. Dessutom byggs lekplatser, vårdhem, förskola, båtplatser och en pontonbro som ska gå till Mårtens Holme.

Byggnationen är uppdelad i många olika entreprenader. Ortogonal arbetar med uppförandet av fem bostadshus, ritade av arkitektbyrån Arrhov Frick. Projektet kallas 5 Hus.

— I två av husen har folk redan flyttat in. I de andra husen sker inflyttning nästa år, säger Ortogonals mätchef Bartosz Paruzel.

Han och Andreas Lycke från Ortogonal har jobbat med 5 Hus i flera månader. Lägenheterna i den fem husen är påkostade och ingen blir den andra lik. Alla får balkong eller uteplats och några har dubbel takhöjd.

— Jag arbetar med Q-Gruppen som entreprenör och ansvarar för utsättningen när det gäller konstruktionen av husen. Jag sätter bland annat ut väggar, bjälklag, VA-rör och elinstallationer, säger Bartosz.

Andreas arbetar med markarbetena runt husen. Här är Ortogonal underentrepenör åt Schaktmiljö AB. Andreas sätter till exempel ut gräsmattor, kantsten, träd, parkeringsplatser, stödmurar och lyktstolpar.

Bild på byggnationen av 5 Hus i Tollare, Ortogonal geodesi.

Bild: Tobin Properties


ShareThis