Bild på byggnads- och mätningsingenjören Magnus Gustafsson, Telefonplan Stockholm, Ortogonal, geodesi

Snabb väg till framgång

Ortogonal AB har expanderat snabbt sedan starten. Från att ha varit ett enmansföretag är vi numera ett av de ledande företagen inom byggnadsgeodesi i Stockholmsområdet.

Företaget bildades som en enskild firma 2001 av byggnads- och mätningsingenjören Magnus Gustafsson, född 1967 och utbildad på Lunds samt Stockholms universitet.

Han hade då arbetat länge i branschen, bland annat på Stadsingenjörskontoret i Lund, på BPA Bygg AB i Karlskrona och som mätningsingenjör i Stockholm. Han hade också jobbat i flera år som byggkonsult och arbetsledare på Bahamas i den karibiska övärlden.

Att bli egenföretagare visade sig vara ett lyckat drag. Ortogonal fick snabbt allt fler uppdrag. I december 2005 ombildade han företaget till aktiebolag.

— Jag ville expandera och anställa fler i bolaget, berättar Magnus Gustafsson.

Målet var att inom fem år rekrytera några av Sveriges kunnigaste, mest hängivna och erfarna ingenjörer och konsulter för att skapa ett litet, livskraftigt företag med högsta renommé och hög medvetenhet om vad som är viktigt för de olika uppdragens karaktär.

Det blev verklighet på bara ett par år.

I dag har Ortogonal omkring tio anställda. 2014 flyttade företaget in i nya, fräscha lokaler i Farsta. Från att ha varit en enmansrörelse har Ortogonal blivit ett stabilt och erfaret företag med många återkommande kunder och samarbetspartners.


ShareThis